20 - 23 aug 2012 på HIPPs INNERGÅRD (Kalendegatan 12)

 

FILMVISNINGAR PÅ MALMÖFESTIVALEN

 

FILM & BAR på HIPPS INNERGÅRD 20-23 AUG
I år under Malmöfestivalen kommer vi under fyra helkvällar, tillsammans med ett antal medarrangörer, presentera filmvisningar med olika kringarrangemang på HIPPs INNERGÅRD (Kalendegatan 12).

Scrolla ner eller klicka på länkarna nedan för att läsa om programmet!

Program Mån 20 aug >>
Program Tis 21 aug >>
Program Ons 22 aug >>
Program Tors 23 aug >>

MÅNDAG 20 AUG ::::::::::::::::::::::::::::


Mån 20 aug 2012 kl 18:00
FILM & BAR på HIPPS INNERGÅRD
Insläpp - barförsäljningen öppnar.

Folkets Bio Malmö och Fantastisk Filmfestival presenterar en helkväll som inleds med livekonsert: CINEMATIQUE & Filmquiz (kl 19:00), följt av en filmvisning (kl 21:00). I samarbete med Malmö Stadsteater.

--------------

Mån 20 aug 2012 kl 19:00
Livekonsert med filmmusik-hits: CINEMATIQUE
+
FILMQUIZ i samarbete med Fantastisk Filmfestival

CINEMATIQUE
är en maffig 9-personers orkester som spelar filmmusik-hits i personliga och udda versioner. Bandet leds av Peter Bryngelsson från Ragnarök, Urban Turban, Triangulus, Kung Tung m fl musikaliska konstellationer. Han har som filmmusik-entusiast verkat som kompositör, musiker, föreläsare, författare och lärare i filmmusik-komposition.

Cinematique består av: Peter Bryngelsson (gitarr, dobro, banjo), Pelle Halvarsson (cello, thermin), Jonna Sandell (fiol, sång), Pelle Bolander (fiol), Jörgen Adolfsson (saxofon, kontrabasklarinett), Patric Thorman (kontrabas), Benjamin Quigley (kontrabas), Mikael Svanevik (trummor, cittra) och Lars Liljegren (klaviatur).

FFF:FILMQUIZ
Frågesport där publiken får chansen att briljera med sina kunskaper om filmer, skådespelare, filmgenrer osv. Den här gången med lite extra tyngdpunkt på filmmusik eftersom flera av frågorna kommer illustreras av låtar som framförs live under konserten med CINEMATIQUE. Man behöver absolut inte vara filmvetare eller Nils-Petter Sundgren för att vara med, frågorna hämtas från alla slags filmer. En del frågor har kanske lite extra fokus på den sortens film som Fantastisk Filmfestival visar, d v s Skräck, Sci-fi, Fantasy och andra sköna nördgenrer.

Indelning av lag kommer ske innan konserten börjar. Det är lag med max 5 deltagare som gäller och ta gärna med egna pennor.

--------------

Mån 20 aug 2012 kl 21:00
Filmvisning i samarbete med Fantastisk Filmfestival:
THE RAID - UPPGÖRELSEN
Regi: Gareth Evans, Indonesien/USA 2011, 101 min.

THE RAID är inget annat än en action- och martial arts fans mest underbara dröm. Inte sedan "Ong Bak" har man sett maken till sådana scener som man får se i The Raid. Filmen kan närmast liknas med de sista 20 minuterna av John Woos "Hard Boiled" uppskruvade till 11! Det här är filmen man bara inte får missa på årets Malmö Festival!

Ett SWAT-team planerar att infiltrera ett bostadshus i Jakartas slum fyllt av stadens farligaste gangsters och mördare ledda av den ondskefulla ledaren Jama. Metodiskt tar de sig genom huset – våning för våning – tills de upptäcks av Jamas hantlangare. Snart är jägarna bytet och de i teamet som fortfarande lever måste ta sig igenom en hord av blodtörstiga gangsters för att en gång för alla sätta stopp för Jamas skräckvälde.

Filmen tilldelades publikpriset på Torontos filmfestival.

Tack till Noble Entertainment.

Arrangör: Malmöfestivalen, Folkets Bio Malmö, Fantastisk Filmfestival, Malmö Stadsteater/Hipp, ABF Malmö.

www.panora.nu
www.fff.se


Till sidans topp >>

 

TISDAG 21 AUG ::::::::::::::::::::::::::::


Tis 21 aug 2012 kl 19:30
FILM & BAR på HIPPS INNERGÅRD
Insläpp - barförsäljningen öppnar.

Folkets Bio Malmö och Doc Lounge Malmö, i samarbete med Malmö Stadsteater, är stolta att presentera en helkväll med fokus på Sixto "Sugerman" Rodriguez - en av 70-talets största, men samtidigt mest bortglömda, artister.

PSYCHEDELIC FLU (dj-set)
På sedvanligt Doc Lounge-manér inleds kvällen med förmingel och häng. Bakom skivspelarna finns STUART STRANGE från dj-kollektivet PSYCHEDELIC FLU och bjuder kvällen till ära på en "Tribute till Sugerman" i ett specialarrangerat dj-set.

Fortsättningen på kvällen bjuder på livekonsert med TECHNICOLOR POETS (kl 20:30) och en exklusiv förhandsvisning med regissörsbesök av filmen SEARCHING FOR SUGARMAN (kl 21:00).

--------------

Tis 21 aug 2012 kl 20:30
Konserten med TECHNICOLOR POETS är tyvärr inställd. Istället fortsätter PSYCHEDELIC FLU (dj-set) en halvtimma extra.

--------------

Tis 21 aug 2012 kl 21:00
Filmvisning (förhandsvisning) med regissörsbesök:
SEARCHING FOR SUGAR MAN
Regi: Malik Bendjelloul, Sverige/UK 2012, 85 min.

Vinnare av pris för Bästa dokumentär och Publikpriset på Sundance Filmfestival 2012. En otrolig berättelse om en musiker som spåddes bli en av sin generations största artister.

Rodriguez var en karismatisk mexikansk-amerikansk singer/songwriter som väckte uppmärksamhet med sin mystiska närvaro, soulfulla melodier och profetiska texter. Två producenter som tidigare arbetat med artister som Marvin Gaye och Stevie Wonder tyckte att albumet "Cold Fact" de spelade in med Rodriguez var deras karriärs mästerverk. Trots bra recensioner blev "Cold Fact" en kommersiell katastrof och markerade slutet av Rodriguez karriär innan den ens hade börjat. Allt som fanns kvar var historier om hans eskalerande depression och att han satt eld på sig själv på scen och avlidit.

Detta var inte slutet på Rodriquez historia. En inofficiell inspelning av "Cold Fact" hamnade i Sydafrika under tidigt 70-tal. Rodriguez’s texter kändes väldigt relevanta för en hel generation liberala vita sydafrikaner och lokalt tryckta exemplar av albumet spred sig snabbt. Apartheid-regimen förbjöd skivan, vilket bara ökade dess kultstatus och mystiken kring artistens död bidrog till att säkerhetsställa Rodriquez ställning som rocklegend. "Cold Fact" fick ett stort symbolvärde för de vitas motstånd under Sydafrikas apartheid-era och sålde senare platinum.

Trots hans enorma popularitet förblev Rodriquez egna liv ett mysterium, tills två sydafrikanska fans bestämde sig för att ta reda på vad som egentligen hände med idolen. Sökandet ledde dem till en historia som är ännu mer extraordinär än de redan existerande myterna.

Filmens regissör Malik Bendjelloul finns på plats för att med egna ord introducera sin film samt för ett samtal med publiken efter visningen.

MALIK BENDJELLOUL
Baserad i Stockholm har Malik regisserat dokumentärer sedan tolv år, huvudsakligen om musiker som exempelvis Kraftwerk, Björk, Madonna, Mariah Carey, U2 och Kylie Minogue, samt en filmad livekonsert med Prince. Malik har jobbat som regissör och kreativ producent åt SVTs program "Kobra", där han gjorde korta dokumentärer bl a om KLF som brände upp en miljon pund och en undersökande film om ryktena rörande Paul McCartneys död. Malik Bendjelloul har också designat titelsekvenserna för flera högprofilerade svenska TV-program och regisserat musikvideos och reklamfilmer.

Tack till Nonstop Entertainment.

Arrangör: Malmöfestivalen, Folkets Bio Malmö, Doc Lounge Malmö, Malmö Stadsteater/Hipp, ABF Malmö.

www.panora.nu
www.doclounge.se


Till sidans topp >>

 

ONSDAG 22 AUG ::::::::::::::::::::::::::::


Ons 22 aug 2012 kl 20:00
FILM & BAR på HIPPS INNERGÅRD
Insläpp - barförsäljningen öppnar.

DJ ZUCKERZEIT

Folkets Bio Malmö presenterar en kväll med konstfilm och livemusik av NATHALIE DJURBERG och HANS BERG (kl 21:00). I samarbete med Malmö Stadsteater.

--------------

Ons 22 aug 2012 kl 21:00
Kortfilmer av NATHALIE DJURBERG
+
Livekonsert: HANS BERG med nya animationer av NATHALIE DJURBERG

Hans spelar remix-versioner av sin musik från Nathalies kortfilmer.


The Experiment (Greed) [2009] Nathalie Djurberg

En föreställning i två delar.

Först visas ett antal kortfilmer gjorda av NATHALIE DJURBERG. Animerade konstfilmer som visats och hyllats på festivaler och gallerier världen runt.

Nathalie har en egen stil med en nästintill barnslig estetik, men filmerna är långt ifrån idylliska. Snarare ofta brutala och med en mörk underton, på en gång både skrämmande och fascinerande. Med utgångspunkt från primala känslor, behov och beteenden skildrar Nathalie frekvent situationer eller handlingar hämtade från verkligheten. Utlämnande exempel på mänsklig utveckling eller förfall. Karaktärerna är ofta nakna, bl a för att frånskriva dem specifik samhällelig tillhörighet.


Tiger Licking girl's Butt [2004] Nathalie Djurberg

2009 blev Nathalie inbjuden att deltaga i Arsenale - Venedigbiennalens internationella utställning - och hon belönades där med Silverlejonet för Bästa unga konstnär.

Därefter följer en live-konsert med HANS BERG tillsammans med nyproducerade animationer av NATHALIE DJURBERG. Här har paret vänt på rollerna så att Nathalie gjort animationer till Hans musik istället för tvärtom. De här animationerna är mer abstrakta jämfört med Nathalies vanliga filmer, lite som en modern variant av Disneys "Fantasia". För att vrida till allting ytterligare ett snäpp är låtarna som Hans kommer spela remix-versioner på musik hämtade från Nathalies filmer.

HANS BERG
Hans Berg träffade konstnären Nathalie Djurberg i Berlin 2004 och sedan dess har han komponerat musiken till alla hennes filmer och installationer. Parallellt gör Hans Berg även mer dansorienterad musik som techno och house.

Hans är till största delen självlärd och började med att spela trummor i olika punk och rockband vid 14 års ålder. Ett år senare köpte Hans sin första synt och började experimentera med elektronisk musik, något han har hållit fast vid sedan dess - både hårdvaran och det experimenterande arbetssättet. Konstnärsparet har varit baserade i Berlin sedan åtta år men är nu på väg till en ny storstad.

Arrangör: Malmöfestivalen, Folkets Bio Malmö, Malmö Stadsteater/Hipp, ABF Malmö.

http://www.giomarconi.com/artisti.php?id=83
http://soundcloud.com/hans-berg
www.panora.nu


Till sidans topp >>

 

TORSDAG 23 AUG ::::::::::::::::::::::::::::


Tors 23 aug 2012 kl 19:00
FILM & BAR på HIPPS INNERGÅRD
Insläpp - barförsäljningen öppnar.

Folkets Bio Malmö, Ord på Scen och Malmö Dövas Förening Svenske presenterar en tematisk helkväll med SPOKEN WORD tolkat till TECKENSPRÅKSPOESI (kl 20:00), följt av dokumentären DEAF JAM (kl 21:00). I samarbete med Malmö Stadsteater.

--------------

Tors 23 aug 2012 kl 20:00
live-framträdande:
SPOKEN WORD tolkat till TECKENSPRÅKSPOESI

Inför filmen DEAF JAM bjuds det på SPOKEN WORD framträdande med nykorade SM-vinnarna i POETRY SLAM och andra medlemmar från ORD PÅ SCEN. Malmöscenen har länge varit en god mylla för skickliga Spoken word poeter. Ord på Scen ordnar sedan många år regelbundet Slam och andra typer av poesi-tillfällen.

Denna kväll kommer Spoken word artisterna dessutom att tolkas till teckenspråk utav VEGA RANSTAM.


Lag Moriska paviljongen, vann SM i Poetry Slam 2012 med texter som Polygamar och Människa AB. Laget består av Orlando, Lovisa, Linn och Ruth.

--------------

Tors 23 aug 2012 kl 21:00
Filmvisning:
DEAF JAM
Regi: Judy Lieff, USA 2011, 70 min, engelsk/ASL dialog med engelsk text.

Dokumentär som med stor intensitet och känsla skildrar kraften och skönheten i ASL (American Sign Language) Poetry, en levande tredimensionell konstform av teckenspråkspoesi som framförs med både handrörelser och med hela kroppen på ett sätt att det nästan liknar koreograferad dans. De dövas motsvarighet till Spoken Word och Poetry Slam.

Tonåriga Aneta Brodski är en döv israelisk invandrare i Queens, New York som längtar efter att utforska och deltaga i poesiscenen fullt ut. Passionerad och orädd arbetar Aneta med sin poesi och hon är bland de första döva tonåringar att bryta gränsen mellan hörande och döva genom att deltaga i Spoken Word.

Som ett ödets nyck lär Aneta känna Tahani, som är en hörande Spoken Word poet och illegal flykting från Palestina. De två tjejerna börjar skriva tillsammans för att uppträda som duett. Poesi, vänskap och respekt överskrider deras skilda bakgrunder och tillsammans skapar de en ny form av slam poesi, som vänder sig till både hörande och döva.

Deaf Jam is a sponsored project of City Lore, the New York Foundation of the Arts, Bowery Arts + Science, and Urban Word NYC. www.deafjam.org

Arrangör: Malmöfestivalen, Folkets Bio Malmö, Ord på Scen, Malmö Dövas Förening Svenske, Doc Lounge Malmö, Malmö Stadsteater/Hipp, ABF Malmö.

www.deafjam.org
www.panora.nu
http://ordpascen.wordpress.com
www.svenske.se
www.doclounge.se


Till sidans topp >>